Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK 2019 - Eindronde

Eindronde — 7 juni 2019 tot 7 juli 2019

WK 2019 - Eindronde

De FIFA Women's World Cup 2019 vindt van 7 juni tot en met 7 juli plaats in negen steden. Valenciennes, Reims, Le Havre, Rennes, Lyon, Grenoble, Nice, Montpellier en Parijs zijn de steden waar de OranjeLeeuwinnen volgend jaar zomer mogelijk naar toe gaan. De openingswedstrijd wordt gespeeld in het Parc des Princes in Parijs, de finale in het Parc Olympique Lyonnais in - zoals de naam reeds doet vermoeden - Lyon.

 

Stade Auguste-Delaune, Reims

Het Stade Auguste-Delaune was een van de grootste stadions in Frankrijk toen het zijn deuren opende op 2 juni 1935. Ruim 21 duizend toeschouwers konden er plaatsnemen, voor die tijd een enorm aantal. Niet voor niets was het de toenmalige president van de republiek, Albert Lebrun, zelf die voor de officiële opening zorgde.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg het onderkomen zijn huidige naam, Stade Auguste-Delaune, en werd het voor het eerst verbouwd. In 2008 volgde een nieuwe renovatie van het oude stadion, waardoor er nu 19.465 toeschouwers in kunnen.

De OranjeLeeuwinnen spelen hier hun derde groepswedstrijd, op 20 juni tegen Canada. De aftrap is om 18.00 uur.

Stade Auguste-Delaune in Reims - Foto: FIFA.com

Stade Océane, Le Havre

Het Stade Océane in Le Havre werd in 2012 geopend. Het stadion is normaliter de thuishaven van Le Havre FC, dat uitkomt in de Ligue 2. Het is gebouwd op het terrein van een oude spoorwerf. Het Stade Océane kwam in de plaats van het verouderde Stade Jules Deschaseaux. Het biedt toegang tot ruim 25 duizend toeschouwers en wordt ook gebruikt voor concerten en andere shows.

De OranjeLeeuwinnen spelen hier hun eerste groepswedstrijd, op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. De aftrap is om 15.00 uur.

Stade Océane in Le Havre - Foto: FIFA.com

Roazhon Park, Rennes

Het Roazhon Park is de thuishaven van Stade Rennes. Het stadion kreeg die naam in 2015. Tot dat moment heette het Stade de la Route de Lorient. De naam van het stadion is gebaseerd op het Bretonse woord voor Rennes; Roazhon.

Het oorspronkelijk stadion is al meer dan honderd jaar oud. De bouw van het complex dateert van 1912, waarna het in de loop van de jaren meerdere keren is gerenoveerd. Dat gebeurde voor het laatst in 2004, waarbij de capaciteit werd uitgebreid tot bijna dertigduizend toeschouwers. 

Roazhon Park in Rennes - Foto: StadeRennais.com

Stade de la Mosson, Montpellier

Bijna 33 duizend toeschouwers kunnen er in het Stade de la Mosson, normaliter de thuishaven van Montpellier HSC. Het onderkomen werd geopend in 1972 en werd sindsdien twee keer grondig gerenoveerd, in 1988 en in 1997 in aanloop naar het WK 1998. Tijdens dat toernooi werden er meerdere wedstrijden gespeeld in Montpellier, waaronder vijf groepsduels en de achtste finale tussen Duitsland en Mexico.

Ook voor Nederland is het geen onbekend terrein. In 1995 speelden de Oranjevrouwen er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk, die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Stade de la Mosson, Montpellier - Foto: FIFA.com

Parc des Princes, Parijs

Parc des Princes, sinds 1974 de thuishaven van Paris Saint-Germain, is een van de grootste én oudste stadions in Frankrijk. Het biedt plaats aan ruim 48.000 toeschouwers. In 1897 opende het stadion voor het eerst zijn deuren, maar het huidige onderkomen dateert van 1972. Sindsdien is het twee keer heringericht, eerst voor het WK in 1998 en later voor EURO 2016.

Ook het nationale rugbyteam van Frankrijk werkte jarenlang zijn wedstrijden af in het Parc des Princes. Twee keer werd de EK-finale gespeeld in het stadion, in 1960 en 1984, en zes keer vond de finale van diverse Europese clubcompetities er plaats.

Parc des Princes, Parijs - Foto: FIFA.com

Stade du Hainaut, Valenciennes

Het Stade du Hainait, de thuishaven van Valenciennes FC, opende in 2011 zijn deuren, drie jaar nadat er met de bouw begonnen was. Het kwam in de plaats van het oude Stade Nungesser, dat slechts een paar honderd meter verderop staat. Het nieuwe stadion biedt toegang aan ruim 25.000 toeschouwers. Wanneer er concerten in het complex gehouden worden, kunnen er maximaal 35.000 bezoekers naar binnen.

De OranjeLeeuwinnen spelen hier hun tweede groepswedstrijd, op 15 juni tegen Kameroen. De aftrap is om 15.00 uur.

Stade du Hainaut, Valenciennes - Foto: FIFA.com

Stade de Lyon, Lyon

Stade de Lyon, ook wel bekend als Stade des Lumieres, is gesitueerd in de oostelijke voorstad Decines-Charpieu. Na vier jaar verbouwing opende het stadion van Olympique Lyon in 2016 zijn deuren. In dat jaar was het onderkomen ook de thuishaven voor zes wedstrijden tijdens het WK 2016. Met een capaciteit van een dikke 58.000 toeschouwers is het Stade de Lyon het op twee na grootste stadion van Frankrijk.

Stade de Lyon, Lyon - Foto: FIFA.com

Stade des Alpes, Grenoble

Middenin het centrum van Grenoble, dichtbij het bekende park Paul-Mistral, staat het Stade des Alpes, het stadion van voetbalclub Grenoble Foot 38 (dat uitkomt in de Championnat National) en de rugbyclub FC Grenoble. Het onderkomen is geplaatst op de plek van het oude Stade Charles Berty, dat in 2003 tegen de vlakte ging.

Stade des Alpes, Grenoble - Foto: FIFA.com

Stade de Nice, Nice

Stade de Nice, of Allianz Riviera, is de thuishaven van OGC Nice. Het stadion biedt toegang aan 36.178 toeschouwers. Het Stade de Nice werd in 2013 geopend en kwam in de plaats van het oude Stade du Ray. De eerste officiële interland in het onderkomen was die tussen het Franse nationale elftal en Paraguay in aanloop naar het WK 2014.

Stade de Nice, Nice - Foto: FIFA.com